Άρθρο από newsbeast: Εξελίξεις στην ΠΝΟ: Εγκρίθηκε η καταψήφιση των οικονομικών της Ομοσπονδίας από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία

ΑΡΘΡΟ: THE FLAG REPORT “ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ;”
20/05/2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΕΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.
05/07/2021
Προβολή όλων

Άρθρο από newsbeast: Εξελίξεις στην ΠΝΟ: Εγκρίθηκε η καταψήφιση των οικονομικών της Ομοσπονδίας από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη εξέλιξη

Εξελίξεις αναμένονται στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καθώς το έκτακτο ειδικό Γενικό Συμβούλιο των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε σήμερα, ενέκρινε την απόφαση των 13 ναυτεργατικών σωματείων να καταψηφίσουν τον Οικονομικό Απολογισμό του 2020 και τον Προϋπολογισμού 2021.

Οι διοικήσεις των σωματείων σε κοινή ανακοίνωσή τους (Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών) ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ έως την Τετάρτη 2 Ιούνη 2021.

Σημειώνεται ότι η σύγκλιση του γενικού Συμβουλίου έγινε στη βάση του Καταστατικού της ΠΝΟ που προβλέπει στο άρθρο 11 παρ. 4 ότι «εν περίπτωση διαφωνίας της Διοικήσεως μετά του Γενικού Γραμματέα επί σοβαρού τινός θέματος καλείται αμέσως το Γενικό Συμβούλιο και αποφαίνεται επί τούτοις».

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, αν ο ΓΓ της ΠΝΟ δεν συγκαλέσει έως την Τετάρτη 2 Ιουνίου τη σύγκληση της διοίκησης οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων θα συνεδριάσουν και δεν αποκλείεται να ζητήσουν προ συνέδριο προκειμένου αυτό να αποφασίσει τη διενέργεια παναυτικού συνεδρίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των 13 ναυτεργατικών σωματείων “ο Γ.Γ της ΠΝΟ προσπάθησε ανεπιτυχώς 2 φορές την τελευταία εβδομάδα να αποτρέψει την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου με προσφυγή του στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο όμως απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις του”.

O γενικός γραμματέαςτης ΠΝΟ Γιάννη Χαλάς εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1993. Τελευταία εκλογή του ήταν το 2017 και η θητεία του κανονικά λήγει στις 23/11/2022.

Comments are closed.